Apotekets dosdispenseringstjänst

Den här tjänsten kanske passar dig eller din åldrande släkting.

Den största nyttan av dosdispenserade läkemedel har de som använder flera olika läkemedel, ofta glömmer att ta medicinen eller har en komplicerad dosering. Som dosdispenseringskund får du dina läkemedel förpackade för två veckors förbrukning. På varje påse finns ditt namn och tidpunkten för dosen. Läkemedlen tas ur de största och förmånligaste förpackningarna. Flytande läkemedel, cancermediciner och en del antibiotika passar ej för dosdispensering.

Som dosdispenseringskund går apotekets farmaceut noggrannt igenom din medicinering samt granskar doseringarna och tidpunkterna för intag av olika läkemedel. På så sätt upptäcks eventuella interaktioner mellan läkemedel och dubbelmedicinering. Apoteket sköter även förnyandet av dina recept. Du måste i din tur genast meddela oss om eventuella ändringar i medicineringen. Eventuella ändringar är enkla att genomföra då dispenseringen sker med två veckors intervall. På så sätt samlas det inte oanvända mediciner där hemma.

Dosdispenseringen kostar 8,50 euro i veckan + medicinernas pris. FPA ersätter till en viss del dosdispenseringskostnaden för personer över 75 år.